Udstyr til sportsudøvere udvikler sig hele tiden. Det er den naturlige udvikling da alle er på jagt efter den ekstra fordel i forhold til konkurrenterne.

Nu er det så tid til noget helt nyt til alle fodboldspillerne som jagter komfort og design i deres fodboldstøvler. Personligt er jeg jo mest til den helt simple Puma King støvle som ikke vækker den store opsigt i omklædningsrummet, men jeg må også indrømme at denne nye støvle fra Nike virker utrolig spændende.

Denne nye støvler ligner jo nærmest bare en forlængelse af fodboldstrømpen. Den vejer nærmest ingenting samtidig med at den sidder utrolig tæt til foden. Du har konstant berøring med bolden som om du ikke havde støvler på.

Det kan måske bedst sammenlignes med slet ikke at have støvler på. Det må da være den ultimative følelser – at sparke til bolden og vide med 100% sikkerhed at der ikke er læder, snørebånd eller lignende i vejen.

Den sorte model er helt ekstrem fed efter min mening. Som du kan se går støvlen videre op i sokken hvilket sikrer en perfekt pasform omkring din fod.

Du kan også få modellen i rød med en gul NIKE stribe på. Jeg kan ikke sige denne støvle ikke også er fed, men personligt går jeg med den sorte model.

På det danske marked kan støvlen hentes for 2.099 kroner i skrivende stund. Både Unisport.dk og FodboldExperten.dk sælger støvlen til denne pris. Begge forhandlere sender støvlerne gratis da de koster mere end 700 kroner.

Så hvor du skal købe støvlen er fuldstændig op til dig. Personligt har jeg handlet hos Unisport.dk i mange år – uden nogensinde at have haft det mindste problem. Så dem ville jeg umiddelbart anbefale – dog har jeg heller aldrig hørt noget negativt om FodboldExperten.dk – de er bare noget nyere på markedet.

Nike har udstyret Mercurial Superfly med en overdel lavet det lækre og fleksible Flyknit materiale. Materialet, som også pryder overdelen på Magista Obra, giver dig et fit og en komfort uden sammenligning. Så snart du træder i et par Superfly, kan du føle din fod gå i et med støvlen, som trak du et par sokker på.

Men det er ikke kun Flyknit overdelen der giver det soklignende fit. Nike har nemlig fjernet pløsen og istedet udstyret støvlen med deres Dynamic Fit Collar. Denne fortsætter op ad anklen, så støvlen ikke blot er en del af din fod, men faktisk både din fod, ankel og læg.

For at generere endnu mere touch og greb i bolden, er Flyknit overdelen beklædt med Nike Skin, samt en 0,1 mm tynd ACC silikonebelægning. Dette giver en 3D lignende tekstur, som skaber friktion mellem støvlen og bolden, hvilket er til din fordel når du skal drible i høj fart, men også når du skal aflevere og afslutte.

For at sikre, at overdelen ikke falder sammen og for at give god stabilitet i støvlen, har Nike vævet de såkaldte Brio-kabler ind i overdelen. Brio-kablerne holder din fod på plads i støvlen og er med til at give dig det unikke fit du får i Superflyen. Samtidig reagerer Brio-kablerne på den mindste bevægelse, hvilket gør at støvlen udnytter din fart bedre. Støvlerne er faktisk også super gode på kunstgræsbaner, almindelig baner og også de nyere typer “pop up” rullegræs baner. Det er klart at man mest køber støvler for at spille på almindelig græs og at rullegræs og kunstgræs derfor er sekundært – men det er da værd at tage med at  støvlerne også virker sublimt på disse underlag.

En Mercurial Superfly ville ikke være fuldendt uden en sål af carbonfiber og Nike fejler heller ikke denne gang. Sålen er lavet med et fleksibelt to-lags carbonfiber materiale. Dette carbonmateriale gør Superflyen meget fleksibel i visse områder af sålen, samtidig med sålen følger fodens naturlige flex, og derved har Nike sikret at du har stivhed og fleksibilitet lige præcis der, hvor du har brug for det.
Kendetegnede for Mercurial serien er de bladede knopper, som hjælper dig med at accelerere. Disse er selvfølgelig også på den nye Superfly og knopsystemet hjælper ydermere med dine aggressive retningsskift og gør at du bliver mere eksplosiv i alle retninger.

Mercurial-siloen bevæger sig ind i en ny æra – tør du lade vær med at følge med?

Leave a comment