Boksepuder er et af de mest anvendte stykker træningsudstyr der findes. Både i fitnesscentre, til crossfit, i forskellige kampsportsgrene, til boksning – selv i hjemmet, bruges boksepuden.

For nogle er det afstressende, for andre er det træning.

Dette redskab er perfekt til alle der vil forbedre deres styrke og hurtighed.

Fordele ved at træne med boksepude

Boksepuder er generelt rigtig gode til at udvikle, forbedre og kontrollere din fysiske styrke. Det er et redskab der kræver, at du tager hele kroppen i brug, og sørger for at hele din krop samarbejder for at opnå en effektiv træning.

Du får altså en god all-around fullbody træning ved at bruge en boksepude i din træningsrutine.

Overkroppen styrkes især, da størstedelen af denne form for træning kræver, at du slår hårdt og hurtigt.

Core styrkes også, da du skal sørge for at holde dig selv oppe på dupperne, og spænde i mavemusklerne imens du slår.

Ben og baller bliver trænet, da hele kroppen som sagt samarbejder når man slår. Man skal nemlig lidt ned i knæ så man hurtigt kan bevæge sig fra side til side.

Forskellige typer sandsække

Der findes mange forskellige slags boksepuder, så du har rig mulighed for at finde netop den boksepude der passer bedst ind i dit liv.

  1. Hængende boksepuder er den klassiske boksepude du finder i en boksehal. En boksepude som denne hænger man fast på en væg eller i loftet. De er rigtig gode til et hjemmefitness, da de giver mere plads på gulvet. Du kan finde længere boksepuder så de også kan bruges til sparke øvelser.
  2. Fritstående boksepuder er hvor selve boksepuden står på en fod på gulvet. Dette gør den nem at flytte rundt på, hvis der er behov for det. Til forskel fra de hængende boksepuder, står denne pude forholdsvis stille når der slås eller sparkes til den. Dette gør den mere eftertragtet for nybegyndere.
  3. Speed bags er mindre boksepuder som hænger fra et stativ i hovedhøjde. De er med til at hjælpe dig med at udvikle hurtigere slag og give dig en bedre reaktionstid.

Kan en boksepude bruges til vægttab?

Det kan den i den grad. Boksepuder bruges i høj grad til en kombination af styrketræning samt vægttab.

Gennemsnitligt forbrænder du faktisk 550 kalorier i timen hvis du vejer 90 kg ved træning med boksepude.

Sammenlign dette med et løbebånd, og du forbrænder kun halvdelen.

Det er altså en super effektiv måde at tabe sig på, hvor man samtidig har det sjovt.