Når vi snakker skiferie til vores nordiske naboer, så snakker vi Norge og Sverige. Jo længere nord på vi kommer i begge lande jo mere snesikkert bliver det, samt desto koldere bliver det og sneen har bedre ved at hænge fast i længere tid og sæsonen bliver derved også længere.

Skiferie i Norge

Trysil – En dansker magnet uden lige som byder på alt hvad man skal bruge til skiferien. Der er +70 km pister i alle niveauer. Der er store hytter hvor der er god mulighed for at tage hele arbejdspladsen med eller rejse som en større familie hvor man bor under samme tag. Derudover har Trysil også ski in – ski out, som virkelig er noget som er vigtigt hvis man er afsted med børn, da det er nemt at komme ind og få noget at spise uden alle skal tage hjem fra pisten, og ligeså hurtigt at komme ud igen.

Hemsedal – Det andet alternativ til en super skiferie i Norge er Hemsedal, som virkelig også er et sted som har alt at byde på for hele familien. Hemsedalen er omkring samme størrelse som Trysil. Ligesom Trysil er Hemsedal også kendt for deres kæmpe luksus hytter, hytter hvor man kan tage mange afsted sammen og komme tæt på hinanden. Vælger man at tage sydpå til Italien, Østrig eller Frankrig, så skal man lede længere efter at finde de her store hytter som ligger tæt på pisterne. Der er gode muligheder for at komme aften på aftenski, hvor der er lys på løjperne.

Skiferie i Sverige

Åre – Et af de største områder i Sverige er Åre som har over 80 forskellige pister, der er fine muligheder for at komme på langrend. Hvis man er til at komme ud i naturen og nyde den friske luft uden der behøver at være fuldstændig fart på. Derudover er det SkiStar der ejer området, som også ejer Trysil og Hemsedal, liftkoret er ikke det billigste man finder i Sverige, men størrelse af liftkortet er også noget man betaler for. Det er værd at nævne at børn under 6 år, får liftkortet gratis, så har man børn under 6, så kan der være penge at spare jo.

Idre Fjäll – Et sted som i mange år er blevet brugt af gymnasier, efterskoler og firmaturer. Med små 300 km fra Oslo, er det ikke mere end 4 timer i bus eller i bil før man rammer skisportsstedet efter en tur med færgen. Det er kendte for den sorte pist chocken som er en af de stejleste pister i hele norden. Liftkortet kan du få for omkring 1200 for 5 dages skiløb, der er massere af restauranter i byen samt et par steder til afterski.

Leave a comment