Føler du, at den ene dag tager den anden? At alting går op i madpakker, arbejde og rengøring? Har du brug for en pause fra hverdagens vilde ræs? Så skulle du måske overveje at tage på ferie til Kroatien. Kroatien ligger i Centraleuropa, og er en skøn blanding af kyst- og fastland. Kroatien ligger på samme breddegrader som Italien, så du er garanteret skønt vejr særligt i forårs- og sommermånederne. Hvis en ferie til Kroatien lyder som noget for dig, så læs med videre herunder og bliv inspireret til en aktiv ferie.

Tag på kør-selv-ferie

Der er efterhånden mange forskellige transportmuligheder, man kan benytte sig af, når man skal på ferie. I den forbindelse er det vigtigt at overveje, hvilken transportform der passer dig bedst. Hvis du har små børn, er det måske rarest at tage et fly derned, så transporttiden bliver forkortet så meget som muligt. Hvis du til gengæld har lidt større børn eller slet ingen børn, har du måske lyst til at gøre en tur ud af det og køre derned selv. Hvis I vælger at køre selv, er I garanteret en smuk tur ned gennem Europa, hvor I får set lidt af hvert og mødt nogle forskellige kulturer og traditioner.

Lej en bil i Kroatien

Hvis I ikke lige har modet på at køre gennem Europa selv og har taget et fly derned, kan I overveje at leje en bil, når I er ankommet. På den måde kan I få set en del mere, end hvis I bare befandt jer det samme sted. Det er samtidig også en god idé at undersøge på forhånd, hvad for nogle aktiviteter I har lyst til at lave. AutoPrio har flere oplysninger om Kroatien, hvor I med fordel kan orientere jer, inden I tager afsted. På den måde spilder I ikke jeres tid med at planlægge, når I først er taget afsted – selvom der selvfølgelig skal være plads til at improvisere undervejs.

Besøg Split og Zagreb

Hvis I endnu ikke ved, hvad I skal se i Kroatien, er de to byer, Split og Zagreb, helt klart et besøg værd. De to byer emmer af historie og smukke seværdigheder, og her kan man nemt bruge et par dage med at udforske, og man får hurtigt gået en masse kilometer. Hvis man hellere vil cykle, kan man altid leje cykler og på den måde komme hurtigere rundt og få set noget mere, mens man samtidig er aktiv.