Til din næste sportsudflugt kan du trygt tage dit spejlreflekskamera med. Med denne guide bliver du mere end godt klædt på til at tage de bedste og næsten lige så professionelle sportsbilleder fyldt med action. 

Det hele handler om at finde den rette vinkel. Det er noget www.gratisfotograf.dk ved en del om. Du kan søge inspiration mange steder, men de bedste billeder får du, når du har fundet din stil. Når du har fundet din stil, så ved du præcis, hvordan du får skudt de bedste actionbilleder.

Det uventede skaber det bedste resultat

De fleste sportsbilleder er taget i de actionpakkede øjeblikke, og det kan derfor være svært at finde et godt fokus. Men som https://www.itsnicethat.com/features/beautiful-details-a-look-at-the-alternative-side-of-sports-photography lægger op til, så behøver man ikke altid at fokusere på selve sportens udøvelse. Somme tider handler det om at finde den del af sporten, som ikke er så eksponeret. 

Det er den slags, som skaber de bedste og mest interessant billeder. I fodbold er det ikke nødvendigvis sparket fra spilleren, der scorer vindermålet, som bliver til det bedste billede. Det kan lige så vel være reaktionen fra medspillerne på resten af banen. 

Det gode råd til enhver sportssituation for fotografen, det er at blive en del af spillet.

Fotografen skal med på banen

Når det anbefales at blive en del af spillet, så menes det ikke bogstaveligt. Det er ikke fordi, at du skal løbe ind på hvilken som helst sportsbane, og begynde at blande dig i det professionelle sportsarbejde. Det der menes er, at du ikke skal være bange for at blive lidt ’beskidt’. 

Det skal forstås på den måde, at jo mere du indlever dig i fotograferingen, af en hvilken som helst sportsbegivenhed, jo bedre billeder får du. Hvis du skal fotografere højdespringere, så gør det ikke noget, at du forsøger at hoppe sammen med dem. Det kan være, at du er heldig at fange lige præcis det billede i luften, som lander på forsiden af det næste sportsmagasin. 

Vær ikke bange for at gå tæt på, så svedperlerne lander på linsen. Den dybdegående effekt kan resultere i overraskende smukke billeder.