En rodbehandling lyder ikke som noget attraktivt. Men det kan det faktisk ende med at blive. Behandlingen kan hjælpe dig til større velvære og en meget bedre hverdag.

Flere årsager til rodbehandling

En rodbehandling kan blive en nødvendighed af flere årsager. Den hyppigste årsag er manglende behandling af huller i en tand. Bliver hullerne ikke behandlet kan det føre til infektion i tandens rodkanaler, og en rodbetændelse. Huller i tænderne kan man heldigvis forebygge ved at rense og passe godt på sine tænder. Men det er svært at gardere sig mod den anden årsag til, at en rodbehandling kan være nødvendig. Slag udefra på tænderne kan nemlig give et såkaldt traume, hvilket er blottelse af nerverne i tanden, og dermed behov for en rodbehandling. Et slag kan opstå i forbindelse med at man dyrker sin sport, og kan altså opstå meget pludseligt. Man afgør om der skal gennemføres en rodbehandling via en røntgenundersøgelse.

 

Smerter

Man kan være plaget af store smerter før og den nærmeste tid efter at have fået udført en rodbehandling. Men når den først er blevet gennemført, og munden har fået lidt ro, forsvinder smerterne, hvilke giver stor tilfredsstillelse. Der er ikke noget værre end smerter i tænderne. Det er en faktor, der påvirker hele ens liv, og gør det umuligt at nyde livet.

 

Det skal du være opmærksom på

Der er en række parametre, man kan være opmærksom på, hvis man frygter, at skulle have behov for en rodbehandling. Rigtig mange danskere går rundt med en ukendt tandrodsbetændelse. Derfor er det en god ide at være opmærksom på ting som hvis en af dine tænder har ændret farve, hvis du har ømhed ved tygning og synkning og generelt ømhed ved kæben samt hævelse omkring øjet. Disse symptomer kan tyde på at du har brug for at få gennemført en  rodbehandling uden smerter, som faktisk er muligt. Og det er bedste at tage forbi den lokale tandklinik. En tandlæge vil meget hurtigt kunne afgøre behovet for ren rodbehandling.

Pris

Rodbehandlinger har ry for at være meget dyre. Men det er ikke altid givet. Der er stor forskel på om der skal behandles i en kanal eller to eller tre kanaler. Men det kræver en undersøgelse for at fastslå behovet. Efter rodbehandlingen er der oftest gode fremtidsudsigter for den pågældende tand. Der kan typisk monteres en krone, og undgå at tanden knækker. Det givere mere velvære at få styr på sine tænder.

Leave a comment