At opbygge en god form kræver meget arbejde. Dette arbejde er ofte muligt, fordi der bliver holdt skarpe deadlines, måling af næring og en stabil træningsrytme.

 

Derfor er det også en selvfølge, at når hjemmet forlades i en uge eller flere, vækker det en urolighed hos en person, der i forvejen er meget aktiv i træningscenteret.

 

Det er nemlig en stor omvæltning i en ellers struktureret hverdag, hvis aftensmaden bliver skiftet ud med restaurantbesøg og træningen ikke bliver holdt ved niveau.

 

Problemet er dog ikke så stor, at alt arbejde på fysikken falder fuldstændig til jorden. Selvom der måske går afslapning og ferie i det, er det ikke ensbetydende med, at musklerne rasler af dig.

 

Når det er sagt, så er det klart, at vedligeholdelse af kroppen er en nødvendighed for mange – og der er flere ting, du kan gøre for at vedligeholde den, uden at du behøver matche dit høje træningsniveau hjemme i Danmark.

 

Gør brug af sprint

 

Den vigtigste del af et træningscenter er udstyret. Og den kan du desværre ikke taget med på ferie. Derfor er du efterladt med få alternativer og en vægt, der ikke kan matches.

 

Sprintintervaller er en rigtig god måde at holde formen vedlige på. Denne træningstype kan du også mixe med kropsvægtsøvelser for at skabe en cirkeltræning, der nok skal give dig sved på panden.

 

Svøm i havet eller poolen

 

Svømning er ligeledes en oplagt måde at få den daglige motion i hus på. Du kan lave den mere eller mindre udfordrende ved at planlægge en træning bestående af forskellige øvelser i vandet.

 

Inddrag dine medrejsende

 

Ofte er du afsted med familien og mangler din træningsmakker. Dette kan du komme udenom ved at inkludere familien eller vennerne i dine øvelser og skabe en aktivitet for alle.

 

Når målet blot er vedligeholdelse, betyder det typisk, at aktiviteten kan komme i alle forskellige typer og former. Derfor kan du lige så godt få en masse gode smil ud af det og skabe en aktivitet, hvor alle kan være med og I alle kan holde pulsen højt.

 

Medbring redskaber til træningen

 

Skal du afsted med fly er det klart, at du ikke blot kan medbringe alt dit grej. Men skal du derimod afsted i bil og har rigelig plads, er det en fordel at pakke en duffelbag med det nødvendige træningsudstyr, så du kan få en træning med et minimumsniveau.

 

Dette kan f.eks. være justerbare håndvægte, træningselastikker eller lignende udstyr.