Følgende er et uddrag fra Sports Tourer selv og fortæller historien. Det hele startede i 1994 hvor Kim og Jacob en sommerdag fandt på, at vædde om hvordan det ville gå i VM i fodbold i USA og Tour de France.  Det resulterede i et væddemål hvor taberen skulle betale en bytur.

En forårsdag i 1996 var Kim, Jacob og Glenn samlet hos Jacob. Der var snart EM i fodbold i England og Tour de France. Talen faldt på væddemålet fra 1994 og det blev hurtigt besluttet at lave et lignende væddemål. Til forskel fra væddemålet fra 1994 blev der tippet om flere sportsgrene og fælles for disse var, at man skulle tippe de 3 bedst placerede. Samtidig blev der lavet klare regler for, hvordan der skulle afregnes efter væddemålenes afgørelse. Dermed var Sports Tour 1en realitet. Væddemålet blev afgjort i august 1996 og kort efter blev der afregnet.

Nr. 3 (Kim) skulle give mad og vin og nr. 2 (Glenn) skulle give en kasse øl. Nr. 1 (Jacob) skulle bare spise og drikke hele aftenen og fik samtidig fri bar i byen hele nattet. Der var ingen begrænsninger, hvilket blev kraftigt udnyttet.

Ved afholdelse af Sports Tour 1blev det samtidigt besluttet af lave det til en tradition og nye væddemål blev indgået. Sports Tour skulle køre et halvt år ad gangen, så de sidste discipliner blev afgjort til nytår, herunder en række fodboldligaer, hvor stillingen pr. 31/12-1996 var afgørende.

Efter afholdelse af Sports Tour 2 ønskede René også at deltage og der blev ændret lidt i reglerne for så vidt angår hvem der skal sørge for mad/vin m.m. Samtidig blev det aftalt hvor mange drinks vinderen fik i byen.

Efter afholdelse af Sports Tour 3 i sommeren 1997 ønskede Lars og Morten nu også at være med. Nu var ”vi alle” med i væddemålet.

Afholdelsen af Sports Tour 4 i januar 1998 var dermed første gang alle deltog og her blev det nødvendigt at præcisere, hvilken standard Spots Tour skulle have, da der blev serveret bulgarsk rødvin og desserten bestod at to Carte D’or is og to dåser frugt som bare blev kastet på bordet. Alt andet var perfekt, så herefter blev alle enige om, at Sports Tour skulle være dagen hvor vi virkelig gjorde noget ud af maden og vinen – og det er på bedste vis blevet efterlevet siden.

Hvem der laver hvad når der skal afregnes, er flere gange blevet ændret, men det ligger fast, at taberen ligger hus til samt laver hovedret og vinderen aldrig skal bidrage med noget. Det ligger også fast, at vi efter hovedretten beslutter hvilke sportsgrene der skal indgå i den næste Sports Tour og derefter bliver der tippet de tre bedste i hver sportsgren.

Ved afholdelse af Sports Tour 10i februar 2001 blev der lavet en lille ændring i konceptet. Ved hver Sports Tourskal der indgå to aktuelle discipliner, dvs. discipli-ner, som først vælges på et senere tidspunkt. Den første af denne slags var VM kvallifikations-kampen Tjekkiet – Danmark, som vi tippede få dage inden kampen og som vi efterfølgende så sammen. De aktu-elle discipliner incl. pointfordelingen skal godkendes af mindst 4 deltagere og være afholdt (i det mindste tippet) inden sidste ordinære disciplin.

Herudover er det besluttet at vi skal tilstræbe at lave én fysisk disciplin som skal indgå iSports Tour. Dette kunne f.eks. være en badminton turnering eller lignen-de. Den fysiske disciplin kræver 100% tilslutning, og skal være afviklet inden sidste ordinære disciplin.

Leave a comment