Få professionel hjælp til misbrugsproblemer eller afhængighed. Mange danskere oplever problemer med stoffer, hash eller alkohol og det er vigtigt at få professionel hjælp hvis du som pårørende til en eller selv oplever dette. Et misbrug eller en afhængighed vil aldrig gå over af sig selv.

Hvordan får jeg hjælp til misbrugsbehandling?

Der findes behandlingssteder i alle større byer i Danmark og det er både muligt at få hjælp gennem det offentlige system over sit sygesikringskort eller gennem det private. Hvis man vælger det offentlige, kan man få en visitation gennem sin læge eller på det lokale misbrugscenter og det vil ofte være 2 til 4 samtaler om måneden på en times varighed. Hvis man vil have en mere intens misbrugsbehandling, som ofte vil være nødvendigt for mange og uden tvivl vil stille en meget bedre i forhold til de muligheder man får til at komme ud af misbruget, så kan det være lidt sværere at få gennem kommunen, men her er det ofte op til ens sagsbehandler at godkende dette.

 

Privat misbrugsbehandling

Man kan også vælge et privat behandlingscenter og her behøves ingen visitation. Her kan man ofte starte med samme og være helt anonym uden nogen former for registrering. Hvilket mange foretrækker hvis de har muligheden økonomisk. Et privat behandlingsforløb koster som regel mellem 20.000 til 100.000 Kr. alt efter om man vælger ambulant dagbehandling eller døgnbehandling. Hos A Misbrugsbehandling tilbyder de begge behandlingsforløb.

 

Ambulant misbrugsbehandling eller døgnbehandling?

Hvilken behandling er bedst? Det kan være svært at vide, både som pårørende eller som misbruger selv og det er derfor altid bedst at undersøge nærmere hvad de enkelte steder tilbyder og hvilken form for behandling de har. For nogle er døgnbehandling det rigtige og for andre vil det være den ambulante behandling. Dertil er det rigtig forskelligt hvilken slags behandling man får de forskellige steder. Langt de fleste steder er det muligt at få gratis og uforpligtende samtale.

 

Ambulant misbrugsbehandling

Med en ambulant misbrugsbehandling kan man blive boende hjemme og fortsat passe sit arbejde, forudsat at behandlingen ligger om eftermiddag og aftenen. Dette gør den stort set alle ambulante behandlingssteder. For rigtig mange kan det være en stor fordel at kunne blive i vante omgivelser samtidig med ens behandling. Dertil er det også noget nemmere at være anonym, da man fortsat kan møde op på arbejde nå andre gøremål. Økonomisk vil det også være meget mere attraktivt da en ambulantbehandling koster noget mindre end døgnbehandling.

 

Døgnbehandling

For mange vil en døgnbehandling af misbrug være nødvendig og det helt rigtige. Det kan for mange være rigtig godt at komme væk fra vante omgivelser og få større støtte og hjælp i starten til at komme ud af misbrug. I en døgnbehandling vil man være skærmet fra alle fristelser og det er derfor noget nemmere at få en god start som ædru og clean.

 

Det vigtigste er at gøre noget, det er muligt at få hjælp!