Der er mange, som er begyndt at cykle som en sport. Hvis du er en af dem, som er blevet betaget af cykelsporten, så leder du sikkert efter måder, hvorpå du kan forbedre dig. Der er mange måder at blive hurtigere på, men noget af det første du kan se på, kunne være din beklædning. Du kan læse mere om bibshorts og cykelshorts med seler her.

 

Hvorfor bruge specielle cykelshorts?

Det kan godt lyde en smule underligt, at man kan forbedre sine cykelevner ved at vælge den rette beklædning. Meget af cykling handler om at være aerodynamisk. Det er derfor professionelle cykelryttere har aflange hjelme og er bøjet over deres cykler i stedet for at sidde med ret ryg. Hvis man ikke cykler, så kan det være svært at forstå, hvorfor de har det tøj på, men det giver rigtig god mening. Når du cykler hurtigt, vil du ikke kunne undgå at ramme en vindmodstand. Vindmodstanden gør det tit sværere for dig at komme fremad, hvilket sænker din hastighed. Det er især, hvis vinden møder en stor flade, at den kan forsinke dig. Når du har det rette tøj på og sidder ordentligt på cyklen, har du nemmere ved at skære igennem vinden, hvilket kan øge din hastighed, når du cykler.

 

Øg siddekomforten på cyklen

Sportscykler er ikke ligefrem kendte for at være behagelige at sidde på. Sæderne er for det meste meget smalle, hvilket kan være ubehageligt at sidde på i længere tid. Her har bibshorts og cykelshorts tit padding omkring skridtet, som hjælper med at øge siddekomforten på cyklen markant. Et par shorts med padding kan også tit hjælpe dig med at sidde rigtigt på cyklen under hele din cykeltur. Hvis du ikke havde cykelshort på, så vil du tit bevæge dig rundt på sædet for ikke at sidde det samme sted under hele turen. Derudover beskytter shortsene også din hud, da stoffet forhindrer din hud i at gnubbe sig mod sædet og andet hud, som også kan skabe ubehag under din cykeltur.

 

Hvilke shorts skal du have?

Der findes flere forskellige typer af cykelshorts. Du kan finde de populære bibshorts, som er udstyret med seler. Selerne forhindrer shortsene i at rulle ned, når du sidder på cyklen. Du kan også finde andre former for cykelshorts, hvor der ikke er seler, hvis du ikke er så meget til det. De er også tit designet, så de ikke bevæger sig rundt, når du cykler.

Leave a comment