Det er ikke for ingenting, at hunden bliver kaldt for ”menneskets bedste ven”. Hunde er utroligt loyale over sine ejere, og der er mange åbenlyse grunde til at eje en hund. De er sjove at lege med. De kan fungere som vagthunde. Og – viser nyere forskning – så er hunde faktisk også gode for dit helbred.

Læs her, hvordan du får et sundere og mere positivt liv ved at have en hund i dit hjem.

Hunden er et empatisk væsen

Der er mange forskellige årsager til, at dit helbred bliver sundere, når du har en hund.

Når man skal gå tur med sin hund, får man automatisk også selv mere motion. Og en undersøgelse har vist, at kæledyrsejere viser tegn på lavere blodtryk og lavere kolesterolindhold i blodet. Ja, faktisk har et andet studie også vist, at børn, som er sammen med mere end to hunde, har mindre risiko for at udvikle allergi og astma.

Og så har hunde også en god indflydelse på især ensomme mennesker og ældre mennesker. Netop fordi hunden er et flokdyr, er den udstyret med en ordentlig omgang empati. Forskning har vist, at hunde kan få sårbare mennesker til at se lysere på livet og opnå en bedre tilværelse og livskvalitet.

Pas godt på din hund

Ligesom en hund har en god indflydelse på dit helbred, ligeledes bør du også sikre dig, at din hund har det godt. Hunden er dit ansvar, og du skal altså sørge for, at den bliver stimuleret nok, får den rette kost og endda får den rette mængde søvn.

Dét er især vigtigt, når hunden er i hvalpe-stadiet. Her skal du nærmest sørge for hunden, som du ville sørge for et spædbarn. Hvis du er i tvivl om, hvordan du passer ordentligt på en hund, så kan du læse gode tips om hvalpe her.

Leave a comment