Fodboldkulturen byder på meget. Desværre ses der også meget vold i fodboldkulturen samt andre sportskulturer, fordi stemningen går så højt, når man f.eks. er inde for at se en kamp eller efter endt kamp.

 

Hvad er en roligan?

Måske du er en roligan uden selv at vide det. En roligan er en fodboldfan, der går op i, at stemningen omkring fodbold skal være hygge og fællesskab. Det er i modsætning til en hooligan, der går op i, at kulturen indebærer vold. Så hvis du er en af dem, der sagtens kan nyde en øl sammen med en, der holder med et andet hold end dig selv, så kan det sagtens være, at du faktisk allerede er en roligan. Er du nysgerrig på den fanskare, der holder af at fodboldkulturen skal være hyggelig? Læs mere om de danske roligans og bliv klogere på, om det er noget for dig.

 

De ægte fans

Der er jo ikke nogen grund til, at fodbold skal hive en masse negativt med sig. Der er jo ikke nogen grund til, at man skal se sig sur på nogen, bare fordi de holder med et andet hold. Det handler om sport og om underholdning, og hvis man ikke har forstået det, er man der så overhovedet for sportens skyld? Det kan være svært at sige ja til. I stedet for kan man sige, at de rigtige fans, er roligans. For det er dem, der går op i sporten for sportens skyld, og de vil ikke have, at fodboldkulturen skal handle om andet.

 

De danske roligans er tilbage

Under coronatiden har det ikke altid været muligt at komme hen og se fodbold. Det har betydet, at kulturen omkring fodbold har ændret sig. Der er ikke længere det samme sammenhold som dengang, man kunne stå og se en kamp sammen. Man har heller ikke kunne gå ud og nyde en øl sammen efter en endt kamp. Ja – fodboldkulturen har været hårdt ramt af corona, men nu er alt forhåbentligt snart tilbage til normalen, og så kan man også mærke, at de danske roligans kommer tilbage.

 

 

 

Leave a comment