Er du som mand et ægte friluftsmenneske, der cykler lange distancer, vandrer i de norske fjelde eller sejler med sejlbåd, ja, så kender du sikkert alt til, hvordan tøjet kan begynde at optage sveden fra din krop og efter noget tid begynde at lugte. Desuden føles det varmt og klamt, fordi tøjet klæber sig til kroppen under den hårde fysiske aktivitet og det begynder at blive ukomfortabelt at have på. Her har der været tøjløsninger, der hed cykeltøj, sejlertøj eller sportstøj, men dette tøj kan ofte være ret koldt at have på i de koldere måneder på året. Det varmer sjældent særligt meget og derfor er gode råd dyre. Hvordan skaffer man sig svedabsorberede, åndbart og varmt tøj på samme tid til alle de fysiske aktiviteter, hvor man også er i gang i lang tid, ja ofte over flere dage? Det guider vi til her og vil især pege på bambustøj, der er et åndbart og antibakterielt stof, der skaber en høj grad af komfort. Læs med her.

Bambustøj til herrer stormer frem

Netop fordi herrer sveder mere, som regel, og har brug for både varme og åndbarhed i deres tøj, er der sjældent den perfekte løsning indenfor tøj. Her er der dog kommet et nyt materiale i form af bambustøj til herre, der giver varme, blødhed, åndbarhed og er svedabsorberende på en og samme tid. Det er noget, som mænd både kan bruge som underbukser, strømper, undertrøjer og lange underbukser og dermed kan være fuldt ekviperet, når det gælder herregarderoben til friluftslivet.

Antibakterielt bambustøj

Det store hit omkring bambustøj er også, at det er antibakterielt. Det kan være, at I er på vandreferie i Norge eller Sverige og går med tung oppakning på ryggen. Det er derfor super vigtigt, at man ikke har så meget tøj med, så det skaber en stor vægt i løbet af dagen. Når man dermed skal tænke økonomisk i forhold til tøjforbrug, er det vigtigt at have noget tøj med, som man kan have på mange dage i træk, uden at det begynder at lugte og blive klamt. Det er her, den antibakterielle egenskab træder i kraft. Den gør, at du kan have tøjet på uden at skulle tænke på at vaske tøjet konstant og det holder i mange dage og forholder sig friskt.

Bæredygtigt tøj

Den sidste store fordel ved bambustøj er, at det er bæredygtigt. Meget bambustøj er GOTS certificeret, hvilket betyder, at der ikke er noget skadelig kemi i. Derudover sikrer denne certificering, at der er gode arbejdsforhold, der hvor det bliver produceret. Man er dermed sikker på, at man foretager et sundt valg i tøj både pga. helbredet og klodens tilstand. Det er en win-win.